הסיכונים לגוף האישה לאחר הפלה – ואיך להיערך כמו שצריך

בחירת רופא זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לבעיות גב!

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

ככלל, הפלות נחשבות לבטוחות למדי, אך אי אפשר לטמון את הראש בחול ולהניח שסיכונים אינם קיימים כלל. נסביר מה צריך להביאהסיכונים לגוף האישה לאחר הפלה - ואיך להיערך כמו שצריך בחשבון וגם איך להיערך כמו שצריך.

ככל שההפלה מוקדמת, היא גם בטוחה יותר

ההיערכות הטובה ביותר להימנע מכל סיכון, כאשר מדובר בהפלה מלאכותית, היא כמובן להשתמש באמצעי מניעה. אבל, חלק גדול מהקוראות של הדברים הללו כבר אינן יכולות לעשות זאת מפני שהיריון כבר נקלט בגופן. במידה וזהו המצב, קחי בחשבון את העובדה הזאת, שאין עליה עוררין. ככל שמבצעים את ההפלה בשלב מוקדם יותר, כך היא בטוחה והסיכויים להשפעות לוואי, לתופעות לא רצויות או סיבוכים יורדים. לדוגמא, מעל השבוע ה-14 הסיכון למעורבות של דימום משמעותי בזמן ההליך קופץ. הוא נע בין 1 ל-10 אחוז מהמקרים.

האם הפלה פוגעת בפוריות?

על פי מיטב המחקרים של העת הנוכחית, הפלה בפני עצמה כמעט איננה גורם משמעותי בירידה בפוריות. אם מופיעות בעיות פוריות, הרי שהסיבות לכך הן בדרך כלל אחרות (למשל, גיל מבוגר, בעיות הורמונליות, מחלות רקע כגון בכליות, סוכרת ועוד). אולם, במקרים הנדירים שבהם לאחר ההפלה מתפתח זיהום חריף, אכן עלולה להתרחש פגיעה ביכולת להביא ילדים לעולם. אם הזיהום פוגע בשחלות, למשל, והוא לא מטופל מבעוד מועד, הפוריות יכולה אכן להיפגע. יש לומר שהסיכוי לכך קטן בנשים בריאות.

על מנת להימנע ממצב כזה, יש צורך להקפיד על הנחיות הרופאים לאחר ביצוע ההפלה. בכל מקרה אפילו קטן של אי נוחות או חשש, יש ליצור קשר מיד עם המרכז הרפואי. גם אם נוצר זיהום, כאשר הוא מטופל במהירות, לא צריכה להיות השפעה על היכולת להפוך לאם, בעתיד. עם זאת, חשוב לדעת שהפלה מעלה את הסיכוי ללידות מוקדמות, בהיריון הבא. הסיכוי ללידת פגים עולה בעשרים וחמישה אחוזים. אם מדובר כבר בהפלה שניה, הסיכוי ללידת פג מכפיל את עצמו. ככל שגיל היילוד נמוך, כך עולה הסיכון לתופעות בריאותיות לא רצויות.

מה צפויים להרגיש לאחר הפלה?

לאחר הפלה, בדרך כלל יופיע סימפטום אחד או יותר מהרשימה הבאה: עייפות, הקאות, התכווצויות בבטן וברחם, סחרחורת, דימום למשך מספר ימים, בחילות. לרוב, אלה לא סימנים לבעיה מיוחדת. כאבי בטן או דימום צפויים להרגיש בדומה לתופעות רגילות של המחזור החודשי. עם זאת יש להיות ערניים לכל החמרה. אם אישה סובלת מתסמין אחד או יותר מעבר לשבוע, ללא שום הקלה או שיפור, מומלץ להתייעץ עם המרכז הרפואי. מותר להיעזר במשככי כאבים אך אין להשתמש בטמפונים (אלא בתחבושות היגייניות בלבד).

הפלה עם רקע מחלת מין העשויה להיות מסוכנת

רופאים מסבירים כי במקרים מסוימים, הפלה עם נוכחות של מחלת מין יכולה להיות מסוכנת. מחלות מין מסוימות מעלות את הסיכוי לדלקות בעקבות הפלה. כלומר, חשוב להביא זאת בחשבון במעקב הרפואי.

ההשפעה הרגשית של הפלה

לצד כל יתר הסיכונים, קיים החשש מהשפעות רגשיות שלאחר הפלה. ההשפעות נעות בין תחושה של חרטה, עצב וצער לבין הפרעות משמעותיות ואף תסמיני PTSD. על מנת להיערך כמו שצריך, חשוב כי קבלת ההחלטה תהיה מלווה בתמיכה רגשית. התמיכה יכולה להיות מקצועית (על ידי עובדת סוציאלית, פסיכולוגית) או לא מקצועית (למשל, ליווי של חברות או חברה טובה או בת משפחה). חשוב מאוד כי ההחלטה תתקבל שלא מתוך תחושה של לחץ או כפיה. בנוסף, גם ייעוץ נפשי לאחר ההפלה מביא עימו תועלת רבה.

מקורות:
https://www.nhs.uk/conditions/abortion/risks/
https://www.compasscare.info/health-information/abortion/abortion-risks-and-side-effects/
https://www2.hse.ie/conditions/abortion/after-an-abortion/physical-side-effects.html

אולי יעניין אותך גם:

סובלים מכאבי גב תחתון ? 6 טיפים לסיוע והקלה על הכאבים

פריצת דיסק במהלך ההריון: איך להתמודד עם הכאב?

חזה גדול וכאבי גב תכופים: מה אפשר לעשות?

הסיכונים לגוף האישה לאחר הפלה - ואיך להיערך כמו שצריך
תמונה של חסן שמא: פיזיותרפיסט מוסמך בכאבי גב
חסן שמא: פיזיותרפיסט מוסמך בכאבי גב

חסן שמא הוא המטפל בישראל שהוסמך לטפל בשיטת התדרים ANF - שיטה טבעית וללא חומרים כימיים, המותאמת לגוף האדם ומביאה לתוצאות מהירות,

אז מה היה לנו בכתבה:
חייגו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!
דילוג לתוכן